OACI -> where we are -> europe -> Belgium

Introductie

Ben & Marian

Ben & Marian

Wanneer je een foto groter wilt zien, of wilt downloaden, dubbelklik dan op de foto.

In de zomer van 1977 zijn Ben en Marian van den Akker-van Alfen, als verloofd koppel, naar België verhuisd om voor drie jaar te gaan studeren aan de Bijbelschool te Heverlee. Achttien augustus van het volgende jaar (1978) zijn Ben en Marian in het huwelijk getreden. Twee jaar later was de reis naar Brighton, Engeland om een jaar praktische training te volgen bij Open Air Campaigners; een internationale interkerkelijke evangelisatie beweging. Straatevangelisatie met een sketchboard, kinderevangelisatie in de openlucht, in scholen en in kerken met behulp van sketchboard, goocheltrucs en buikspreekpop. Dit alles met als slogan: “Christus overal bekendmaken met alle mogelijke hulpmiddelen”.

Oktober 1981 vestigden de van den Akkers zich te Mechelen. De eerste jaren werd er veel tijd besteed aan contacten leggen met kerken en gemeenten, en in praktijk brengen van het geleerde. Openluchtevangelisatie in Antwerpen, Leuven en Mechelen, en daarnaast kindersamenkomsten en training seminars. In de periode van 1995 heeft het onderdeel “Evangeliseren met behulp van goocheltrucs” veel publiciteit gehaald. Het bericht dat er een ontmoetingsdag voor ‘Christen-goochelaars’ werd georganiseerd haalde de media. Verschillende kranten (waar onder het AD) radio en TV besteedden er aandacht aan. Zo kwam Ben bij Andries Knevel (Het Elfde uur) Feike Ter Velde (De Verandering) Jack Spijkerman (Spijkers met koppen), Paul De Leeuw en bij Catherine Keyl; de verandering.

In de loop der jaren is het accent verschoven naar: a) kinderprogramma’s; waarin het onderdeel goochelen, buikspreken en Bijbelverhaal met sketchboard de hoofdrol spelen. (zie ook: www.benjaminskindershow.nl ), b) gevangeniswerk ( van af 1985) en c) Evangelisatie op zeeschepen ( vanaf 1995 ). Open Air Campaigners is geen rijke organisatie, maar een geloofszending. Dat wil zeggen: elke werker is zelf verantwoordelijk voor een thuisfront van mensen die voor hun werk bidden en financieel ondersteunen. Wanneer u ook tot deze groep mensen wil gaan behoren die Ben en Marian van den Akker met hun gezin ondersteunen, kunt u contact met hen opnemen via E-mail: be at nvandenakker punt be

Nathan & Sabrina met Rachel

Nathan & Sabrina met Rachel

Nathan, in 1986 geboren, heeft een goede job bij Elia in Antwerpen; in de hoogspannings-ontstoringsdienst (hij werkt onder hoogspanning dus). Op 4 juli 2009 getrouwd met Sabrina, en zij zijn onze buren geworden. Inmiddels zijn het ook de trotse ouders van Rachel, een prachtige dochter.

Jedidja & Levi en Matthew

Jedidja & Levi en Matthew

Jedidja, in 1989 geboren, heeft haar diploma toegepaste psychologie. Zij is op 12 mei 2012 getrouwd met Levi, en zijn nu sinds 3 april 2013 de trotse ouders van een prachtige zoon; Matthew. Zij wonen een uur en vijftien minuten bij ons vandaan, in Desselgem.

JoŽlle & Christiaan.

JoŽlle & Christiaan.

Joëlle, heeft een master Archeologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds 9 mei 2015 is zij de echtgenote van Christiaan van Dorp. Ze zijn in Walem gaan wonen, een dorpje ten noorden van Mechelen (dicht bij dus).

OACI -> where we are -> europe -> Belgium